ГоловнаСуспільствоЖиття

На бізнес-форум до Києва запросили російського політика Ірину Хакамаду

Раніше вона висловлювала неоднозначну позицію щодо окупації Криму.

На бізнес-форум до Києва запросили російського політика Ірину Хакамаду
Ирина Хакамада
Фото: https://www.eg.ru/

Російський політик і журналістка Ірина Хакамада збирається виступити на бізнес-форумі в Києві. Про це повідомляється на сторінці компанії "Taryan Group", яка організовує виступ.

"Вперше за 6 років у Києві виступить довгоочікувана Ірина Хакамада. Вона, одна з найбільш затребуваних бізнес-тренерів, знає, як мотивувати людей реалізовувати мрії і жити в гармонії", - йдеться в повідомленні.

Виступ заплановано на 27 лютого в київському Палаці спорту.

Організатором форуму є забудовник Артур Мхітарян - син колишнього члена фракції "Партії регіонів".

Раніше Хакамада висловлювала неоднозначну позицію щодо окупації Криму.

У березні 2014 року вона підписала звернення до президента РФ проти використання російських збройних сил на території України. Водночас навесні 2014 року під час пресконференції з Путіним Хакамада назвала його переможцем, оскільки він "зумів без жодного пострілу провести операцію в Криму".

"Крим завжди потребував російської самоідентифікації. Я часто бувала в Криму. Навіть у ті спокійні часи, коли там були то "сині", то "памаранчеві", Криму особливо ніхто не чіпав. Але вони [жителі півострова] завжди хотіли бути в Росії. Як вже сталося, так сталося", - сказала Хакамада.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" у 2017 році вона назвала події 2014 року анексією, а референдум на півострові - незаконним. У тому самому інтерв'ю вона повторила свою думку про те, що вийти з конфлікту і легалізувати анексовану територію у складі Росії можна, "заплативши Україні контрибуцію за Крим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram