ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція вважає витік газу основною причиною вибуху в сільському клубі в Тернопільській області, через який постраждали 8 дітей

Газ потрапив у приміщення по старій трубі, в яку зробили врізку.

Поліція вважає витік газу основною причиною вибуху в сільському клубі в Тернопільській області, через який постраждали 8 дітей
Фото: https://www.npu.gov.ua/

Національна поліція відкрила кримінальне провадження через вибух в сільському клубі в Тернопільській області, в результаті якого постраждали вісім дітей. Про це повідомляється на сайті відомства.

Справу порушено за частиною 2 статті 272 КК - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на термін до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

"За попередньою оцінкою експертів, причиною вибуху в сільському клубі міг стати витік природного газу. Напередодні газовики проводили ремонтні роботи. На місці події фахівці виявили стару газову трубу, в яку зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 3 січня у селі Угринів у сільському клубі під час репетиції вертепу стався вибух. Вісім дітей від 12 до 17 років з опіками обличчя та кінцівок 1-2 ступеня госпіталізували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram