ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні з 17 березня повністю припинять авіаперельоти і заборонять громадянам виїзд

Про це повідомив спікер Ради Дмитро Разумков.

В Україні з 17 березня повністю припинять авіаперельоти і заборонять громадянам виїзд
Фото: facebook/Владимир Струмковский

В Україні з 17 березня повністю припинять авіасполучення з іншими країнами. Про це повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі NEWSONE. З цього ж дня буде заборонено виїзд громадян України в інші країни. Обмеження триватимуть два тижні.

"Щодо пасажирського сполучення, з 17 березня з 00:00 воно буде повністю обмежено. Повністю пасажирські авіасполучення. Якщо ми говоримо про сушу і море - то наші громадяни матимуть можливість повернутися до нашої держави", - заявив Разумков.

Він зазначив, що після 17 березня громадянам України доведеться повертатися в Україну тільки автотранспортом.

"Я думаю, що авіаційний транспорт не єдиний. І я думаю, що будуть інші механізми повернення наших громадян. Однак виїжджати за територію нашої держави громадяни України не зможуть. Автотранспорт - це спосіб повернення на території нашої держави. Ситуація така: повернення громадян через кордон сушею - це досить легко забезпечити. А якщо ми говоримо про авіатранспорт, на жаль, ми не можемо формувати борти виключно з громадян України", - додав він.

Нагадаємо, 13 березня РНБО України повідомила про закриття кордонів на два тижні.

"Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Через два тижні залежно від того, як буде розвиватися ситуація, ми на Раді національної безпеки і оборони будемо приймати таке рішення", - повідомив секретар РНБО Данілов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram