ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ презентувало законопроєкт про коронавірус

Він передбачає можливість працювати з дому.

МОЗ презентувало законопроєкт про коронавірус
Фото: facebook.com/moz.ukr

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець презентував законопроєкт про коронавірус, спрямований на підвищення ефективності боротьби із захворюванням. Про це повідомили на сторінці МОЗ у Facebook.

Закон "Про першочергові рішення, пов'язані із запобіганням, профілактикою і ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань, пов'язаних з ним, а також дій при кризових ситуаціях щодо запобігання поширенню епідемії" було презентовано депутатам і профільним органам.

"Ми зібрали представників всіх політичних сил - оскільки ця ініціатива спрямована на благо і захист українського народу, на збереження життя і здоров'я кожного нашого громадянина і не має ніякого політичного підтексту", - заявив Ємець.

Законопроєкт передбачає:

  1. Спрощення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить прискорити процес закупівлі засобів індивідуального захисту і тест-систем;
  2. Можливість працівникам виконувати роботу з дому;
  3. Заборона на масові заходи з більш ніж 200 людьми;
  4. Заборона на проведення заходів державного нагляду і контролю на час проведення заходів, пов'язаних із запобіганням і боротьбою з коронавірусом;
  5. Посилення контролю в'їзду та виїзду;
  6. Чіткий алгоритм примусової ізоляції і самоізоляції, а також відповідальність за недотримання карантину.

Нагадаємо, 13 березня Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про закриття кордонів на два тижні. Обмеження почнуть діяти через 48 годин.

В Україні зареєстровано три випадки зараження коронавірусом, один з них став летальним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram