ГоловнаПолітика

"Що там хворіти, Господи? Ну, хтось, можливо, помре", - Потураєв про коронавірус у Раді

У разі смерті від коронавірусу нардепів замінять наступними за списками.

"Що там хворіти, Господи? Ну, хтось, можливо, помре", - Потураєв про коронавірус у Раді
Никита Потураев
Фото: Апостроф

Якщо хтось із народних депутатів помре від коронавірусу, то на його місце прийде новий згідно зі списком і робота Ради триватиме.

Про це нардеп фракції "Слуга народу" Микита Потураєв заявив в інтерв'ю 24 каналу.

"Ну перехворіємо. Що там хворіти, Господи? Перехворіємо і повернемося до роботи. Ну, хтось, можливо, помре. У всіх списки є. Список зрушиться, хтось прийде новий. У чому проблема? Нема проблеми", - сказав Потураєв.

Нардеп упевнений, що якщо почнеться реалізація так званих ланцюгів зараження, то весь парламент буде заражений, усі перехворіють.

Він нагадав, що в Раді працює чимало людей похилого віку, які належать до групи ризику під час зараження коронавірусом.

"У нас ситуація дуже-дуже небезпечна... Якщо підуть так звані ланцюги захворювання, ланцюги зараження, то в принципі весь парламент буде заражений, усі перехворіють", - зазначив парламентарій.

Потураєв уточнив, що всі депутати, які бачилися з зараженим коронавірусом Сергієм Шаховим, зробили експрес-тести. Вони показали негативний результат.

Нагадаємо, 17 березня Центр громадського здоров'я повідомив про перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 на території Київської області, її виявили у 44-річного чоловіка. Цією людиною виявився депутат Ради з групи "Довіра" Сергій Шахов. Коронавірус також пізніше виявили у родички Шахова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у вівторок за Шахова "кнопкодавили" його колеги, а його самого на засіданні не було. Проте глава апарату Ради зажадав скласти список депутатів, які контактували з хворим нардепом.

11 березня Шахов повернувся з поїздки до Франції і Швейцарії. 12 березня пішов на засідання комітету з екології. За словами Шахова, в сесійний зал парламенту він не заходив.

Спікер парламенту Дмитро Разумков відкидає зупинку роботи Ради через зараження Шахова коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram