ГоловнаПолітика

Україні життєво важливо негайно відновити співпрацю з МВФ, - Порошенко

"Ця фінансово-киснева подушка дасть запас міцності".

Україні життєво важливо негайно відновити співпрацю з МВФ, - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

У світлі світової рецесії Україні потрібні негайні рішучі антикризові стратегічні рішення і, перш за все, продовження співпраці з МВФ. Таку думку висловив експрезидент України Петро Порошенко.

"Україні життєво важливо негайно відновити співпрацю з МВФ. Ця подушка дасть запас міцності. Фонд не висуває зараз жодних обтяжливих умов для українців. Головна вимога Фонду стосується тільки двох людей: особисто президента і його давнього бізнес-партнера і покровителя", - нагадав Порошенко.

Він зазначив, що транш міг бути отриманий ще восени минулого року - тоді економічного спаду можна було б уникнути.

"Якби влада ухвалила закон, що гарантує неповернення "Приватбанку" його колишнім власникам. Який сенс Фонду давати Україні гроші, які тут же осядуть в кишені колишнього акціонера Привату? Проєкт погодили з Фондом. Потім вирішили обдурити наших міжнародних партнерів і крадькома внесли неприйнятні поправки. Про це мені під час зустрічі в Брюсселі розповідала директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва", - зазначив Порошенко.

"Прийшов, панове слуги, момент вибирати між інтересами народу і мрією Коломойського про банк собі і дефолт Україні. Уряд негайно має подати відповідний законопроєкт - і щоб без наперстків. А Верховна Рада - на початку тижня провести позачергове засідання. Це не порада. Це - вимога. "Європейська солідарність" обов'язково підтримає ухвалення цього закону", - наголосив Петро Порошенко.

Порошенко нагадав, що відновлення співпраці з МВФ відкриє шлях до отримання макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, коштів Світового банку, ЄБРР та Європейського інвестиційного банку, інших міжнародних фінансових інститутів. Він зазначив, що для підтримки фінансової стабільності важливо зберегти незалежність НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram