ГоловнаПолітика

Кернес попросив Кабмін дозволити роботу метро з обмеженнями

Мер заявив, що рішення уряду призвело до транспортного колапсу.

Кернес попросив Кабмін дозволити роботу метро з обмеженнями
Фото: facebook.com/slava.mavrichev

Мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням відновити роботу метрополітену.

Про це йдеться на сайті мерії.

Кернес пояснив Шмигалю, що метро здійснює приблизно 50% пасажирських перевезень в місті. Після його закриття в Харкові виникла складна ситуація, яка спричинила перекриття доріг незадоволеними пасажирами, прояви вандалізму щодо рухомого складу і фізичного насильства відносно водії.

Він повідомив, що указ уряду фактично причинив транспортний колапс в місті.

Кернес просить переглянути це рішення і відновити перевезення при організації обмеженого пропуску пасажирів на станції метро за допомогою працівників Національної поліції і штатної охорони метрополітену.

"З огляду на, що міський наземний пасажирський транспорт сьогодні не може забезпечити пасажиропотік метрополітену, внаслідок нестачі необхідної кількості водіїв та рухомого складу, вважаємо за необхідне відновити перевезення населення", - йдеться в документі.

Харківське метро, як і два інших метрополітени в Україні, за розпорядженням Кабміну припинило роботу ввечері 17 березня. Оскільки не всі городяни можуть працювати віддалено, то багатьом доводиться шукати можливість дістатися на роботу громадським транспортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram