ГоловнаСвіт

В Австрії продовжили карантин до середини квітня

Навчальні заклади, ТРЦ і заклади громадського харчування буде закрито до 13 квітня.

В Австрії продовжили карантин до середини квітня
Канцлер Австрии Себастьян Курц
Фото: kurier

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив про продовження карантину до 13 квітня через поширення коронавірусу в країні. Про це пише портал Kurier.

«Ми знаємо, що є багато невизначеності», - зазначив Курц, закликаючи громадян «триматися» і що держава не здаватиметься.

Через це, до 13 квітня навчальні заклади залишаться закритими. Також в країні заборонені всі масові заходи, не працюють ресторани і магазини, крім супермаркетів і аптек.

Міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер високо оцінив поведінку громадян, які здебільшого дотримуються цих заходів. За його словами, карантин в країні не дотримуються лише близько 5% громадян. Водночас, за недотримання карантинних заходів в Австрії, громадянам загрожує штраф до 3,6 тис. євро. Рестораторам, які також порушать правила карантину, буде загрожувати штраф розміром до 30 тис. євро.

Нагадаємо, 18 березня літак президента України Володимира Зеленського доставив з Австрії в аеропорт "Бориспіль" 33 українців, які не могли самостійно повернутися на батьківщину через закриття кордонів через карантин. Серед громадян були 18 жінок, 5 дітей і люди похилого віку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram