ГоловнаСвіт

У Росії першу померлу від коронавірусу не внесли в статистику

Кількість інфікованих коронавірусною інфекцією в РФ наблизилася до 200.

У Росії першу померлу від коронавірусу не внесли в статистику
Фото: EPA/UPG

В Російській Федерації Оперативний штаб боротьби з розповсюдженням коронавірусу не став включати померлу 79-річну москвичку з коронавірусною інфекцією в статистику загибелі від хвороби.

Причиною загибелі інфікованої пацієнтки лікарі назвали тромб, що відірвався, передає Радіо Свобода.

За даними штабу, летальних випадків в Росії не зареєстровано. Станом на 19 березня кількість інфікованих коронавірусною інфекцією в РФ зросла на 52 випадки - до 199. З них 9 осіб одужали.

За день коронавірус виявили у пацієнтів в 23 регіонах Росії. Найбільше випадків в Москві - 12 осіб. Всі нові хворі, за твердженням оперативного штабу, в останні два тижні відвідували інші країни.

Уранці 19 березня стало відомо про першу жертву коронавірусної хвороби в Росії. Причиною смерті жінки стала пневмонія, викликана коронавірусом на тлі інших супутніх важких захворювань.

Нагадаємо, що летальні випадки коронавірусної хвороби COVID-19 зареєстрували майже у всіх сусідніх з Україною країнах, крім Білорусі та Румунії.

В Україні від коронавірусу померла 71-річна жінка в Радомишлі. Ще одна 33-річна жінка з COVID-19 померла в Чернівцях, але лікарі вважають, що смерть була пов'язана не з цією хворобою.

Сьогодні МОЗ повідомило про третю смерть від коронавірусу в Україні. 56-річна жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19. Вона жила і працювала в Івано-Франківську, за кордон не виїжджала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram