ГоловнаСвіт

Лукашенко вважає, що білоруси не перебувають в тій ситуації, щоб запроваджувати "драконівські" заходи

"Якщо ти сякаєш, кашляєш, так не виходь на вулицю і не інфікуй інших, заразу не поширюй".

Лукашенко вважає, що білоруси не перебувають в тій ситуації, щоб запроваджувати "драконівські" заходи
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що ситуація з коронавірусом у Білорусі не настільки серйозна, щоб застосовувати "драконівські" заходи. Про це пише агентство БЕЛТА.

"Треба людей врешті-решт змусити відповідати за себе і тих, хто поруч. Якщо ти сякаєш, кашляєш, так не виходь на вулицю і не інфікуй інших, заразу не поширюй. У цьому вся суть. І дуже багато держав роблять дуже жорсткі заходи", - сказав Олександр Лукашенко.

Водночас він підкреслив, що білоруси не перебувають в тій ситуації, щоб запроваджувати драконівські заходи. Але і заспокоюватися не треба.

Лукашенко також дуже критично відгукнувся про людей, які повертаються з-за кордону, побувавши в епідеміологічнонеблагополучних країнах і приховують це. Як приклад він навів бізнесмена, який повернувся з Італії, і звернувся до лікарів, коли вже перебував у критичному стані. Через нього довелося взяти на контроль понад 300 осіб, яких він потенційно міг заразити. "Зрозуміло, поїхав ти за кордон, побував у Німеччині, Італії та Франції. Але приїдь і скажи, ми тебе перевіримо, якщо потрібно, зробимо висновок", - підкреслив Лукашенко.

Він назвав ситуацію з коронавірусом "психопатією". "Спланували і влаштували якийсь психічний будинок, - сказав він. - Але я порадів за наших фахівців: вони, не маючи вакцини, не знаючи, як лікувати, жодної людини не втратили". За його словами, цьогоріч від пневмонії загалом померло набагато менше людей, ніж на початку попереднього року.

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня в Чернівцях із лікарні виписали чоловіка, який першим в Україні захворів на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram