ГоловнаСуспільствоЖиття

Перший випадок коронавірусу зареєстрували у Львові (оновлено)

На цю мить в Україні 27 випадків інфікування коронавірусом.

Перший випадок коронавірусу зареєстрували у Львові (оновлено)
Андрей Садовый
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що в місті було зафіксовано перший випадок інфікування коронавірусом COVID-19.

Про це він написав у фейсбуці.

"Є перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус CAVID- 19 у Львові (житель Львова, 1961 р.н. 13 березня повернувся з Німеччини)", - написав Садовий.

Мер наголосив, що інформація надійшла від головного лікаря інфекційної лікарні, а також позитивний результат на коронавірус підтвердили дві приватні лабораторії у Львові та Києві.

"Матеріали відправлені в Центр громадського здоров'я України. Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Інформація передана правоохоронним органам для подальшого реагування", - зазначив Садовий.

"Окремо хочу наголосити на відповідальності людини, про яку йдеться. Повертаючись з Німеччини, чоловік (сам є лікарем) усвідомлював, що є в групі ризику - 1961 р.н. тому першого ж дня після повернення він здав аналізи в приватній лабораторії, весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів відразу ж звернувся в інфекційну лікарню. На сьогодні він почувається добре, жодних клінічних проявів хвороби немає, але перебуватиме і надалі під контролем", - додав пізніше мер Львова.

Оновлення. Міністерство охорони здоров'я підтвердило інформацію про перший випадок зараження коронавірусом у Львові.

"Лабораторно підтверджено COVID-19 у пацієнта 1950 року народження, який протягом останніх 14 днів повернувся з Німеччини. Пацієнт ізольований, йому надається лікування" , - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що на цю мить в Україні зареєстровано 27 випадків інфікування коронавірусом, три з них - летальні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові госпіталізовано 24 людини з підозрою на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram