ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернополі з понеділка зупинять громадський транспорт

Тролейбуси й автобуси будуть виконувати тільки спецрейси.

У Тернополі з понеділка зупинять громадський транспорт
Фото: facebook/Сергій Надал

У Тернополі з понеділка, 23 березня, буде зупинено громадський транспорт. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Надал.

"З понеділка буде припинено громадський транспорт, як того вимагає законодавство, коли оголошується надзвичайна ситуація. Тролейбуси й автобуси будуть виконувати тільки спецрейси - доставка на робочі місця співробітників медичних, аптечних, лабораторних закладів, комунальних служб, правоохоронних органів, працівників заводів з виготовлення харчових продуктів (хлібозавод, молокозавод)", - повідомив Надал.

На спецрейси можна буде потрапити тільки в масках і з особливим посвідченням.

Крім того, на в'їздах в місто почнуть діяти санітарні пости, на яких водіям і пасажирам будуть проводити температурний скринінг, а при необхідності направлятимуть до медустанови Тернополя.

До чергувань на вулицях міста і на санітарних постах залучать нацгвардійців і військових з місцевої частини.

Надал закликав тернополян до максимальної самоізоляції, а також попросив не ходити до церкви в неділю і одягати маски під час виходу на вулицю.

Нагадаємо, напередодні був зафіксований перший випадок коронавірусу в Тернопільській області - захворів 57-річний священник з міста Заліщики. Його в стані середньої важкості госпіталізовано до інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги.

З 21 березня в Тернопільській області введено режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram