ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області підтвердили коронавірус у харків'янки

Жінка повернулася з Франції.

У Київській області підтвердили коронавірус у харків'янки
Фото: EPA/UPG

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Київської облдержадміністрації Василь Володін повідомив, що в Київській області зафіксовано третій випадок зараження коронавірусом.

"Щойно стало відомо про третій підтверджений випадок захворювання на коронавірус у Київській області. Прошу всіх дотримуватися суворого карантину і не піддаватися паніці", - написав Володін у фейсбуці.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер своєю чергою заявив через YouTube, що в Київській області зафіксували коронавірус у харків'янки. "Дійсно, захворіла харків'янка, яка з 11 березня, після того як повернулася з Франції, перебуває в Київській області. Тобто на сьогодні на території нашого регіону хворих на коронавірус не зафіксували", - повідомив він.

Володін також додав, що сьогодні представники Київської ОДА побували в Києво-Святошинській центральній районній лікарні в Боярці.

"Переконалися, що умови роботи там нормальні. Приміщення має нове обладнання. Засобами індивідуального захисту і розчином для дезінфекції медперсонал на перший час забезпечений. Нові надходження будуть найближчим часом, про що повідомлю додатково", - зазначив Володін.

За його словами, питання доставки медиків до лікарні в області також вже вирішили.

За офіційними даними МОЗ, в Україні 20 березня зафіксовано три нові випадки зараження коронавірусом: в Івано-Франківській, Харківській та Львівській областях. Загалом підтверджено 29 випадків COVID-19, з них три - летальні.

18 березня в Київській області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram