ГоловнаСуспільствоЖиття

Філарет назвав одностатеві шлюби однією з причин епідемії коронавірусу

Почесний патріарх вважає, що так Бог покарав людство за гріхи.

Філарет назвав одностатеві шлюби однією з причин епідемії коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Почесний патріарх Філарет заявив, що однією з причин поширення коронавірусу в світі є одностатеві шлюби. Про це він сказав в інтерв'ю "4 каналу".

"Епідемія - це покарання Боже за гріхи людей. Правильно роблять уряди всіх держав, і нашої зокрема, вживаючи попереджувальних заходів. Але причина коронавірусу - це гріховність людства. У чому особливість гріха - в тому, що відкрито добро не захищають, а захищають зло. І не тільки захищають, а й поширюють. Я маю на увазі одностатеві шлюби. Це є однією з причин коронавірусу", - сказав Філарет.

Патріарх також зазначив, що не бачить необхідності у скасуванні таїнства причастя в храмах.

"Зараз триває дискусія, чи можна причащатися з однієї ложки. Я ставлю запитання: ви вірите, що це кров і тіло Ісуса Христа? Якщо ви не вірите, то не причащайтеся. А якщо вірите, то хіба від Христа можна отримати ці віруси? Це неможливо", - сказав Філарет.

Нагадаємо, ПЦУ погодилася обмежити присутність людей на богослужіннях на період карантину. Мирян просять залишатися вдома. Також церква погодилася змінити спосіб подавання причастя - його можна давати в руки, для обтирання губ використовувати одноразові серветки (які потім потрібно спалити в чистому місці), використовувати одноразовий посуд для запивання. Також дозволяється подавати причастя в будь-який час, "як це робиться щодо хворих і в смертельній небезпеці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram