ГоловнаСвіт

Парламент Швейцарії дозволив одностатеві шлюби

Федерально-демократичний союз оголосив про намір провести референдум, щоб скасувати це рішення.

Парламент Швейцарії дозволив одностатеві шлюби
Фото: EPA/UPG

Парламент Швейцарії дозволив одностатевим партнерам укладати шлюбні союзи, а лесбіянкам – зачинати дітей зі сперми донорів.

На голосуванні в Національній раді в четвер, 11 червня, обидві ініціативи були схвалені 132 голосами, 53 депутати були проти й ще 13 – утрималися, передає Deutsche Welle.

Ініціатива про легалізацію одностатевих шлюбів була висунута Партією "зелених" лібералів сім років тому.

Швейцарія – одна з останніх країн Західної Європи, яка дозволила гей-шлюби. Слідом за Францією, одностатеві шлюби у 2017 році були легалізовані в Німеччині та Австрії. В Італії для одностатевих пар поки існує лише можливість оформлення відносин у вигляді зареєстрованого партнерства. Однак, це не дає партнерам рівних із подружжям прав у питаннях громадянства та усиновлення дітей.

Федерально-демократичний союз Швейцарії оголосив про намір провести референдум, щоби домогтися скасування рішення парламенту про легалізацію одностатевих шлюбів. Водночас, спостерігачі сумніваються в тому, що цій національно-консервативній партії вдасться заручитися в суспільстві досить широкою підтримкою для проведення референдуму.

Нагадаємо, 17 травня перша країна Азії легалізувала одностатеві шлюби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram