ГоловнаСвіт

Єврокомісія ухвалила заяву про дезінформацію з боку Росії та Китаю про ситуацію з COVID-19

У доповіді йдеться, що поширення неправдивої інформації спрямоване проти третіх країн, зокрема і членів ЄС.

Єврокомісія ухвалила заяву про дезінформацію з боку Росії та Китаю про ситуацію з COVID-19
Фото: bbc.com

Єврокомісія підозрює Росію і КНР в організації дезінформаційних кампаній про пандемію коронавірусу щодо країн ЄС. Відповідну заяву відомство розповсюдило 10 червня, пише "Голос Америки".

У доповіді повідомляється, що Росія і Китай беруть участь в навмисних операціях впливу і дезінформаційних кампаніях в Європі, сусідніх країнах і в усьому світі.

"Було б занадто небезпечно не відреагувати на це. Пандемія показала нам, що неправдива інформація може завдати серйозної шкоди, може навіть вбити громадян, підірвати заходи, вжиті органами державної влади для боротьби з хворобою", - заявила заступник голови Єврокомісії Віра Юрова.

За її словами, іноземна пропаганда, яка спонсорується державою, полює на страхи і сумніви людей.

У заяві також наголошується, що Євросоюз буде нарощувати підтримку і допомогу суб'єктам громадянського суспільства, незалежним ЗМІ та журналістам у третіх країнах, а також посилювати підтримку для моніторингу порушень свободи преси. Також ЄС вимагає підвищеної уваги від соціальних мереж і онлайн-платформ, вимагаючи від них перевірки фактів і підвищення обізнаності користувачів.

Нагадаємо, що в березні 2020 року Європейська служба зовнішніх зв'язків звинуватила російські засоби масової інформації у розгортанні великої кампанії з дезінформації про поширення і вплив коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram