ГоловнаСвіт

В Італії родичі загиблих від коронавірусу подали в прокуратуру скаргу на державу

Вони вважають, що влада не вжила необхідних заходів для боротьби з захворюванням.

В Італії родичі загиблих від коронавірусу подали в прокуратуру скаргу на державу
Фото: EPA/UPG

В Італії 50 родичів загиблих від коронавірусу подали скаргу в прокуратуру Бергамо на державу. На їхню думку, влада не вжила достатніх заходів для боротьби з пандемією, передає AFP.

"Ми не прагнемо помсти, ми хочемо справедливості", - заявив Стефано Фуско, чий дідусь помер від COVID-19 у будинку для літніх людей у березні.

Фуско є творцем групи в Facebook для людей, які втратили близьких через коронавірус. Чоловік пояснив, що скаргу подавали в прокуратуру Бергамо, оскільки це місто найбільше постраждало через пандемію.

Жителі Бергамо звинувачують владу в несвоєчасному створенні "червоної зони" і багаторічних скороченнях ресурсів охорони здоров'я в північній частині Ломбардії.

Фармацевт Кристина Лонгіні повідомила, що її батька Клаудіо відмовилися госпіталізувати через відсутність проблем з диханням, хоча він був дуже хворий.

Після того, як його в підсумку доставили в лікарню в Бергамо, в реанімації не було вільних ліжок. Лонгіні говорить, що сім'ю попросили спробувати знайти де-небудь в іншому місці місце в інтенсивній терапії, але їм це не вдалося.

"Вони забули подзвонити нам, щоб сказати, що він помер", - повідомила вона.

За її словами, вона подала скаргу, тому що не вважає, що держава правильно відреагувала на кризу, ніхто не взяв на себе відповідальність і не вибачився.

Дієго Федерічі, 35 років, який втратив обох батьків через вірус упродовж чотирьох днів, сказав: "Ми не хочемо компенсації. Ніяка сума грошей не може повернути мені моїх батьків. Ми хочемо, щоб ті, хто несе відповідальність, відповіли, і щоб щось подібне ніколи не повторилося".

Сторінка в Facebook "Правда і справедливість для жертв COVID-19" нині налічує понад 55 000 користувачів.

Нагадаємо, Італія тривалий час була лідером за смертністю і захворюваністю на коронавірус серед країн Європи. Кількість загиблих від COVID-19 в Італії вже перевищила 34 000. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram