ГоловнаСвіт

Жителі Латвії за бажанням можуть безкоштовно пройти тест на COVID-19 до кінця місяця

Це передбачено програмою уряду країни.

Жителі Латвії за бажанням можуть безкоштовно пройти тест на COVID-19 до кінця місяця
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

Уряд Латвії повідомив, що з 10 червня всі жителі країни зможуть безкоштовно пройти тестування на коронавірус COVID-19.

Про це повідомляє Delfi.

Представник Міністерства охорони здоров'я Ганна Страпцане пояснила, що з 10 по 30 червня кожен бажаючий, у тому числі люди без симптомів, може пройти безкоштовний тест. Для цього необхідно заздалегідь записатися на аналіз телефоном.

Відзначається, що широке тестування населення необхідно для своєчасного виявлення можливих спалахів захворювання після скасовувати надзвичайної ситуації й пом'якшення карантинних обмежень.

"Пацієнти без симптомів можуть самостійно дістатися до спеціалізованих пунктів, з огляду на той факт, що в громадському транспорті обов'язково треба носити маску. При наявності симптомів необхідно дзвонити до сімейного лікаря, який як і раніше також може направляти на тестування", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перший випадок коронавірусу в Латвії був підтверджений на початку березня.

Країни Балтії, як і більшість інших країн світу, закрили державні кордони через пандемію коронавірусу. Через нову хворобу в Естонії померли 55 осіб (захворіли 1713), у Латвії – 17 (захворіли 900), у Литві – 48 (захворіли 1428).

З 15 травня Латвія, Литва та Естонія домовилися відкрити внутрішні кордони й почали поступово повертатися до нормального життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram