ГоловнаСвіт

У США суд призначив мільйон доларів застави обвинуваченому в убивстві Джорджа Флойда поліцейському

Адвокат не оскаржував раніше встановлену заставу в розмірі $500 000.

У США суд призначив мільйон доларів застави обвинуваченому в убивстві Джорджа Флойда поліцейському
Дерек Шовен
Фото: AP

У США суд встановив заставу в сумі мільйона доларів для співробітника поліції Міннеаполіса, якого звинувачують в убивстві Джорджа Флойда, пише AP.

Під час 11-хвилинного слухання в суді обвинувачений Дерек Шовен майже нічого не говорив. Він брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з в'язниці суворого режиму. Його захисник Ерік Нельсон не заперечував початкової застави в $500 000.

Відзначають, що він також не спілкувався з пресою після засідання.

Наступне засідання щодо Дерека Шовена призначено на 29 червня. Сьогодні було перше судове слухання щодо його обвинувачення.

Шовена звинувачують у вбивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві другого ступеня в зв'язку зі смертю Флойда 25 травня. Флойд, темношкірий чоловік у наручниках, помер після того, як поліцейський упродовж декількох хвилин притискав своє коліно до його шиї навіть після того, як Флойд перестав рухатися і намагався сказати, що не може дихати.

Нагадаємо, смерть Флойда викликала багатотисячні акції протесту в різних штатах, під час деяких з них відбувалися масові заворушення, акти вандалізму, пограбування і вбивства. В останні дні обстановка нормалізувалася.

6 червня тисячі людей у США знову вийшли на вулиці на акції проти поліцейського насилля і расової дискримінації, що почалися після загибелі під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда. Протести пройшли в Нью-Йорку, Чикаго, Сан-Франциско, Лос-Анджелесі, Філадельфії та інших великих американських містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram