ГоловнаСвіт

Начальника генштабу Вірменії звільнили після пишного весілля під час карантину

У країні заборонені багатолюдні зібрання.

Начальника генштабу Вірменії звільнили після пишного весілля під час карантину
Фото: facebook.com/samvel.asatryan.5074

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у понеділок змінив начальників Генерального штабу, поліції і директора Ради національної безпеки. Рішення де-юре набудуть чинності після їх підписання президентом республіки.

Про це він повідомив у фейсбуці, пише видання "Новини-Вірменія".

Причини відставки силовиків Пашинян не вказав, але один зі звільнених напередодні опинився в центрі гучного скандалу.

Газета "Грапарак" опублікувала матеріал про те, що син начальника генштабу Артака Давтяна святкував пишне весілля, незважаючи на діючий у країні режим надзвичайного стану. Для численних гостей - за даними видання, понад 100 осіб - було влаштовано банкет в особняку Давтяна.

Комендант Вірменії Тигран Авінян заборонив багатолюдні зібрання, і, як стверджує Factor.am, отримавши інформацію про весілля, він особисто у супроводі поліцейських приїхав в особняк голови генштабу. За даними видання, доручення перервати торжество надійшло Авіняну від прем'єр-міністра Пашиняна.

Однак інше видання Aysor.am, посилаючись на прессекретаря коменданта, заявило, що інформація про відвідування Авіняном особняка начальника генштабу не відповідає дійсності.

Один з міністрів уряду Вірменії Сурен Папікян заявив, що Пашинян незабаром пояснить своє рішення про перестановки в силових органах.

"Прем'єр-міністр прийняв таке рішення і скоро будуть нові призначення. Відставки бувають різні: на цьому етапі їхня робота на цих посадах, на думку прем'єра, є недоцільною. Причини різні. Прем'єру найближчим часом буде що сказати, і він повідомить про подробиці", - сказав Папікян.

Сам генерал-майор Артак Давтян не заперечував, що організував весілля сина в умовах пандемії коронавірусу.

"Перед законом усі рівні, і якщо я вчинив якесь порушення, то нестиму відповідальність. Звичайно, на мій погляд, порушень не було, але нехай це з'ясовують відповідні органи. Просто хочу нагадати, що в усіх є право на особисте життя. Закликаю деяких людей, ЗМІ не втручатися в приватне життя моєї сім'ї і не намагатися залучати мене в політичні ігри", - сказав він виданню "Вірменпресс".

Нагадаємо, що на ранок 8 червня у Вірменії підтвердили 13 325 випадків коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram