ГоловнаПолітика

Зеленський: поки що ми не можемо дозволити масові розважальні заходи

"Коронавірус нікуди не зник, і від нього треба і далі рятувати життя".

Зеленський: поки що ми не можемо дозволити масові розважальні заходи
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні поки що не дозволятимуть масові розважальні заходи.

Про це він повідомив у понеділок в Офісі президента на нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

"Ослаблення карантину врятує економіку, але не забувайте, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба і далі рятувати життя. Жорсткий карантин був не дарма, впевнений, що він урятував багато життів. Але і надалі в нас щодня вмирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаємо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуємо людям, що правила соціального дистанціювання і масочного режиму повинні діяти. І поки що, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи" , - цитує Зеленського його пресслужба.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що святкування Трійці зібрало в церквах близько 200 тисяч віруючих. Однак священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання і масочного режиму, свято пройшло спокійно.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов доповів, що було виплачено всі надбавки за квітень лікарям, які безпосередньо борються з COVID-19.

Також обговорювалося питання запуску міжнародного пасажирського сполучення. Перші внутрішні авіарейси, за словами міністра Владислава Криклія, не були переповнені, незважаючи на літній сезон.

Нагадаємо, що карантин в Україні діє з 12 березня.

З 12 травня розпочався перший етап пом'якшення. Були відкриті парки, сквери, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів.

З 22 травня в Україні діє адаптивний карантин, коли регіонам дозволяють або забороняють пом'якшувати карантин залежно від ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram