ГоловнаПолітика

​Порошенко: питання звільнення Криму зникло з порядку денного влади, але ми не дамо забути про кримчан

"Ми вас любимо, ми про вас пам'ятаємо, ми боремося за об'єднання".

​Порошенко: питання звільнення Криму зникло з порядку денного влади, але ми не дамо забути про кримчан
Фото: Lb.ua

Колишній президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко вважає, що питання звільнення Криму зникло з порядку денного влади.

Про це йдеться в його привітанні з днем міста, який відзначають сьогодні у Сімферополі.

"Незважаючи на те, що питання звільнення Криму зникло з порядку денного нинішньої влади, ми не дамо забути про кримчан. Ми вас любимо, ми про вас пам'ятаємо, ми боремося за об'єднання нашої великої української родини. З Днем міста, дорогі сімферопольці!", - йдеться у фейсбуці Порошенка.

Він нагадав, що 26 лютого 2014 року жителі Сімферополя виступили проти сепаратистських рішень Верховної Ради Криму. Цього дня понад 10 тисяч кримчан різних національностей прийшли під будівлю кримського парламенту і заявили, що Крим - це Україна.

Порошенко наголосив, що цей мітинг не дав Москві показати бажану для Кремля картинку "совкової одностайності", ніби Крим добровільно попросився в Росію.

"28 лютого я прилетів до Сімферополя, щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму. Я хотів переконати депутатів у Сімферополі, застерегти від фатальних рішень. Верховна Рада Криму вже не працювала. Він був оточений так званими "зеленими чоловічками" - військовими РФ і ланцюгом осіб у камуфляжі, які називали себе кримською самообороною. Вони координувалися офіцерами спецслужб РФ. Я бачив їх на власні очі. Згадуючи цей день, я пишаюся поведінкою кримчан, які в умовах російського вторгнення підходили і чітко висловлювали мені свою підтримку", - заявив Порошенко.

"Вже понад 6 років Сімферополь, наш славний Акмесджит, перебуває під російською окупацією. Незважаючи на утиски агресора, в місті продовжують жити справжні патріоти, які люблять і борються за Україну і чекають повернення Криму на батьківщину", - резюмував Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram