ГоловнаПраво

Рідним кримського активіста Приходька відмовили у побаченні

Українець перебуває у СІЗО Ростова-на-Дону.

Рідним кримського активіста Приходька відмовили у побаченні
Олег Приходько
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Родині заарештованого українського активіста Олега Приходька відмовили у побаченні з ним.

Про це повідомила його дочка Наталія Приходько, інформує "Кримська солідарність".

"Мені прийшло повідомлення про те, що мені відмовляють у побаченні з батьком через епідеміологічну ситуацію на невизначений термін. Ми батька не бачили багато місяців, востаннє - ще взимку. Засідання проходять без нас, тому що ми не можемо ані виїхати до Ростова-на-Дону, ані бути присутніми на цих засіданнях по відеоконференцзв'язку з Кримського гарнізонного військового суду. Я не знаю, як буде далі розвиватися ситуація і яким чином ми взагалі зможемо з ним побачитися", - розповіла Наталя.

Адвокат Назим Шейхмамбетов, який представляє інтереси українського активіста в суді, вважає, що карантинні заходи в російських пенітенціарних установах носять вибірковий і формальний характер. Зважаючи на це, він вваєає їх недоцільними і впевнений, що постанову Федеральної служби виконання покарань необхідно переглянути.

"Ув'язнених ізолюють від родичів, але не ізолюють від інших людей. Наших підзахисних в службовому транспорті привозять у судові засідання. Під час засідання вони контактують з приставами, співробітниками суду. Природно, при дотриманні певних заходів - рукавички, маски, антисептик. Допускають адвокатів на побачення, знову-таки при дотриманні певних заходів. У зв'язку з цим мені незрозуміло, чому така категорія осіб, як близькі родичі, позбавлена можливості бачитися з членом сім'ї? Люди готові використовувати усі необхідні засоби індивідуального захисту, якщо отримають дозвіл на побачення", - прокоментував ситуацію захисник Олега Приходька.

Нагадаємо, Олега Приходька затримали 9 жовтня після обшуку в його будинку в селищі Оріхове Сакського району. У його гаражі була нібито виявлена тротилова шашка із запалом для ручних гранат у металевій оболонці з-під вогнегасника з вражаючими елементами у вигляді зварювальних електродів.

Приходько стверджує, що усе це йому підкинули.

Його підозрюють у підготовці підриву будівлі міської адміністрації міста Саки. За версією звинувачення, Приходько виготовив вибуховий пристрій з метою підриву будівлі міської адміністрації міста Саки, щоб вплинути на органи влади, щоб ті прийняли рішення про входження Криму до складу України. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (підготовка теракту) і за статтею 223-1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин).

Приходько свою провину заперечує і вважає цю справу політичним переслідуванням за його проукраїнську позицію.

На початку квітня 2020 року Олега Приходька етапували зі слідчого ізолятора Сімферополя в ФКУ СІЗО-1 Ростова-на-Дону, де його утримують і зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram