ГоловнаПраво

Вісьмох учасників перестрілки в Броварах, зокрема одного з організаторів, заарештували без права застави

Одного учасника перестрілки суд заарештував із заставою в 630 тис. грн, ще одного відправив під цілодобовий домашній арешт.

Вісьмох учасників перестрілки в Броварах, зокрема одного з організаторів, заарештували без права застави
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Суд відправив під варту ще 8 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах Київської області.

Вони заарештовані без права внесення застави за підозрою в замаху на вбивство і бандитизмі, інформує пресцентр МВС.

"Шевченківський столичний суд обрав запобіжний захід затриманим учасникам збройної банди в Броварах", - сказано в ньому.

2 червня поліція Київської області затримала ще 13 учасників перестрілки в Броварах.

Зараз всім затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу.

Також 12 особам оголошено про підозру за ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Станом на 21:00 Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід 8 фігурантам, в тому числі організатору на прізвисько "Журавель", або "Віха", обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 діб без права внесення застави.

Одному учаснику перестрілки обрано утримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 630 300 гривень, ще одному - цілодобовий домашній арешт.

1 червня суд відправив під варту 20 учасників перестрілки в Броварах, двом особа суд заочно оголосив про підозру.

Нагадаємо, вранці 29 травня на вулицях Броварів біля Києва сталася перестрілка, з травматичної зброї було поранено трьох людей. У бійці з стріляниною брали участь 67 осіб. Причина інциденту - конфлікт через розподіл пасажиропотоку між перевізниками.

До розборок залучили співробітників приватної охоронної фірми з Вінниці і місцевих "тітушок". За даними слідства, учасникам конфлікту з Вінниці обіцяли по 800 гривень в день.

Спочатку слідчі відкрили три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї; умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю. Пізніше дії учасників перестрілки в Броварах додатково кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Глава МВС Арсен Аваков обіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram