ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відправив під варту 20 учасників перестрілки в Броварах

На черзі - організатори злочину.

Суд відправив під варту 20 учасників перестрілки в Броварах
Фото: facebook/Ігор Сапожко

Броварський районний суд Київської області відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку в Броварах, двом особам суд заочно оголосив про підозру, на черзі – організатори злочину.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Отже, 20 фігурантам справи про стрілянину в Броварах обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави", – написав Аваков у своєму мікроблозі Twitter.

Ще одну справу, за його словами, суд розглядатиме о 10:00 понеділка.

"Двом особам оголошено підозру заочно – до затримання. На черзі – організатори злочину. Слідство триває!", – повідомив міністр.

На 18:30 неділі Броварський районний суд Київської області відправив під варту 13 підозрюваних у справі про перестрілку.

Нагадаємо, вранці 29 травня на вулицях Броварів біля Києва сталася перестрілка, з травматичної зброї було поранено трьох людей. У бійці зі стріляниною брали участь 67 осіб. Причина інциденту – конфлікт через розподіл пасажиропотоку між перевізниками.

До розборок залучили співробітників приватної охоронної фірми з Вінниці й місцевих "тітушок". Згідно з даними слідства, учасникам конфлікту з Вінниці обіцяли по 800 гривень у день.

Спочатку слідчі відкрили три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї; умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю. Пізніше дії учасників перестрілки в Броварах додатково кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Глава МВС Арсен Аваков обіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram