ГоловнаСуспільствоЖиття

У День Києва запустили міські фонтани

Вони будуть працювати до 30 вересня.

У День Києва запустили міські фонтани
Фото: Олесь Маляревич

У День Києва запустили міські фонтани. Про це повідомили в КМДА.

"Всі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводить команда фахівців електриків, інженерів і програмістів. Підготовчі роботи включають демонтаж зимового укриття чаш фонтанів, підключення електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу і тестові запуски фонтанів", - розповіли у Київводфонді.

Для монтажу 12 гейзерних фонтанів, які перебувають в акваторії Русанівського каналу, залучили дайверів і водоплавну техніку.

Під час зимового зберігання кожну систему розібрали і діагностували, відремонтували і замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки фонтанів почистили і пофарбували.

Також цього року почав роботу світловий фонтан у парку Марії Заньковецької на вулиці Великій Васильківській, який не працював з 2018 року.

Минулого року провели його капітальний ремонт, який обійшовся міському бюджету в 4,5 млн гривень. Він буде працювати з середи до понеділка, у вівторок будуть проводити чищення обладнання.

Нагадаємо, цього року сезон роботи фонтанів відклали на місяць через карантин.  Столичні фонтани працюватимуть з 31 травня по 30 вересня, щопонеділка в їх роботі будуть робити перерву для проведення необхідних технічних робіт.

Раніше Кличко і Шварцнеггер піснею привітали киян з Днем Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram