ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі окупанти влаштували вісім обстрілів

Українські військові не постраждали.

На Донбасі окупанти влаштували вісім обстрілів
Фото: EPA/UPG

У суботу, 30 травня, в зоні бойових дій на Донбасі окупанти вісім разів порушили режим припинення вогню. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Авдіївки противник використав міномети калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" на підступах до Оріхового окупанти застосували цілий спектр піхотного озброєння. Зокрема, по наших позиціях противник двічі вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, російські найманці двічі обстрілювали українських воїнів біля Хутора Вільний. Спочатку агресор використовував протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а потім випустив 7 мін калібру 82 мм.

Повідомляється, що підрозділи Об'єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації і прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитися від продовження обстрілів.

За даними розвідки, 30 травня наші бійці поранили двох окупантів.

Втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Нагадаємо, 29 травня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram