ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики з гранатометів обстріляли ділянку розведення сил у Золотому

Унаслідок ворожих обстрілів у п'ятницю український військовий отримав поранення.

Бойовики з гранатометів обстріляли ділянку розведення сил у Золотому
Фото: facebook.com/odalug

У п'ятницю, 29 травня,збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

"Вечірньої пори з окупованого Первомайська збройні формування РФ цілеспрямовано обстріляли ділянку розведення №2 Золоте зі станкових протитанкових гранатометів. Такі провокації вкотре показали, що ворог свідомо не бажає дотримуватися мирних домовленостей", - йдеться в повідомленні.

На ділянках розведення №1 і №3 режим тиші дотримувався.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв наші позиції неподалік Богданівки і Невельського.

Біля населених пунктів Березове і Новотроїцьке ворог застосував гранатомети різних систем, а поблизу Лебединського та Старогнатівки окупанти, крім гранатометів, використовували ще і великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Проти українських захисників, які захищають підступи до Авдіївки, найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Луганського противник неодноразово вів вогонь по наших військовослужбовцях з 120 мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Міномети калібру 82 мм агресор застосував біля населених пунктів Гладосове і Новгородське, а біля околиць Кримського окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, 28 травня збройні формування Росії на Донбасі сім разів відкривали вогонь, в тому числі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 і 120 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram