ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував перших учасників перестрілки у Броварах (оновлено)

Усього затримали 28 осіб.

Суд заарештував перших учасників перестрілки у Броварах (оновлено)
Фото: https://www.facebook.com/anton.gerashchenko.7

Броварський міський суд обрав запобіжний захід першим шістьом учасникам перестрілки у Броварах. Усіх взяли під варту без права внесення застави, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"На 22-у годину сьогодні шістьом особам затверджено утримання під вартою без застави. Усього затримано 28 учасників ганебної перестрілки в Броварах. Суд триває. 21 підозрюваному НПУ просить запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Покарання за злочин - єдиний шлях до справедливості!" - написав він у фейсбуці.

Прессекретар Нацполіціі Київської області Віталіна Грохольська у коментарі РБК-Україна раніше уточнила, що затримані 28 учасників перестрілки, але сьогодні Броварський суд повинен розглянути епізоди 21 з них - тим, кому вже повідомили про підозру.

Суд визначає запобіжний захід підозрюваним за ч. 4 ст. 296 ч. 4 Кримінального Кодексу, тобто "хуліганство із застосуванням зброї".

"За санкцією цієї статті їм загрожує покарання від 3 до 7 років. Це санкція, але потім ще триватиме суд. Всього відкрито чотири провадження", - додала Грохольська.

Нагадаємо, вранці 29 травня на вулицях Броварів біля Києва сталася перестрілка, з травматичної зброї було поранено трьох людей. У бійці зі стріляниною брали участь 67 осіб. Причина інциденту - конфлікт через розподіл пасажиропотоку між перевізниками.

До розборок залучили співробітників приватної охоронної фірми з Вінниці і місцевих "тітушок". За даними слідства, учасникам конфлікту з Вінниці обіцяли по 800 гривень в день.

Спочатку слідчі відкрили три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї; умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю. Пізніше дії учасників перестрілки в Броварах додатково кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Глава МВС Арсен Аваков обіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram