ГоловнаПраво

У Києві суд заарештував "мінера" моста Метро з можливістю застави

Заставна сума становить 315 000 грн.

У Києві суд заарештував "мінера" моста Метро з можливістю застави
Фото: Евгений Терехов Facebook

Дніпровський райсуд Києва заарештував до 29 липня Віталія Ткаленка, який погрожував підірвати міст Метро. Йому призначили суму застави в розмірі 315 000 гривень, пишуть "Українські новини".

Прокуратура наполягала на арешті без права на заставу, однак суд лише частково задовольнив її клопотання.

У разі сплати застави на підозрюваного покладуть низку зобов'язань, у тому числі заборону на виїзд з Києва. Також він повинен повідомляти про зміну місця проживання.

Нагадаємо, 1 червня в Києві вдруге за рік перекрили міст Метро в Києві через повідомлення про мінування. У зв'язку з цим було обмежено рух метрополітену - від станції "Академмістечко" до "Арсенальної".

Чоловік заявляв, що в нього вибухівка і він може підірвати міст у будь-який момент. Він тримав балон, від якого тяглися дроти, в руці був пульт управління. Поліція з'ясувала, що "мінером" є житель Вишневого. Під час затримання з'ясувалося, що "вибухівка" була муляжем

2 червня Ткаленкові оголосили підозру в свідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху.

18 вересня 2019 року міст Метро на кілька годин перекрили через чоловіка, який зупинив свій автомобіль на проїжджій частині і погрожував підірвати його. Після тривалих переговорів чоловік здався, у нього при собі не було вибухівки. "Мінером" виявився звільнений військовослужбовець Олексій Белько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram