ГоловнаПраво

Новим керівником вінницької поліції призначили ексзаступника голови поліції в Одеській області Іщенка

За даними ЗМІ, він міг брати пасивну участь в насильстві проти проукраїнських демонстрантів на Куликовому полі в Одесі.

Новим керівником вінницької поліції призначили ексзаступника голови поліції в Одеській області Іщенка
Фото: Полиция Винницкой области

Колишній заступник глави поліції Одеської області Іван Іщенко став керівником поліції Вінницькій області.

Його вже представив колективу глава Нацполіції Ігор Клименко, повідомляється на сайті поліції Вінницькій області.

"У вступному слові Ігор Клименко зазначив, що завдяки спільним зусиллям і співпраці з органами влади та правоохоронними органами, винятково в рамках закону й певних повноважень, поліція може ефективно протидіяти порушенням і іншим протиправним проявам у регіоні", – йдеться в повідомленні.

Клименко охарактеризував його як досвідченого офіцера, який починав кар'єру з оперуповноваженого карного розшуку, потім працював заступником начальника райвідділу і главою районних відділів поліції, пізніше обіймав посаду заступника начальника поліції Одеської області.

Як пише "Цензор.нет", за словами одеських активістів і очевидців, Іщенко брав "пасивну участь" у насильстві проти проукраїнських демонстрантів на Куликовому полі в Одесі в травні 2014 року.

"Зокрема, він, будучи при виконанні, не реагував на постріли в проукраїнських активістів. Також є інформація, що пізніше Іщенко дозволив усім заходити на місце злочину, у Будинок профспілок, що призвело до знищення доказів", – заявили в ЗМІ.

Водночас повідомляють, що сам Іщенко підтверджує, що раніше його викликали в Генпрокуратуру через події в Одесі, але "потім питань не виникало".

"На той час (2 травня 2014 року) я не займав ніяких посад – це перевіряли багато разів. Я тоді просто проходив стажування й не міг приймати якихось рішень".

Звинувачення у своїй бездіяльності з боку очевидців і активістів він спростовує.

Оновлено 16:53. Засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега на своїй сторінці в Facebook опублікував фото з Іщенком під час подій в Одесі в 2014 році (обведений зеленим).

За його словами, він "охороняв тітушок, які стріляли у футбольних фанів шість років тому". 

Фото: facebook.com/deynega

Нагадаємо, що 29 травня главу вінницької поліції Юрія Педоса відсторонили, а його заступників – начальника кримінальної поліції і главу оперативної служби – звільнили. Причиною такого рішення стали грубі недоліки і прорахунки, допущені в службовій діяльності та організації роботи оперативних підрозділів.

1 червня стало відомо, що Юрій Педос став радником глави Національної поліції Ігоря Клименка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram