ГоловнаПраво

Офіс генпрокурора відкрив справу через вербування бойовиками неповнолітніх на Донбасі

29 неповнолітніх громадян України засуджені за участь у війні на боці бойовиків.

Офіс генпрокурора відкрив справу через вербування бойовиками неповнолітніх на Донбасі
Фото: Макс Левин

Офіс генерального прокурора вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про залучення неповнолітніх до діяльності незаконних збройних формувань на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Департаментом щодо злочинів, здійснених в умовах збройного конфлікту, Офісом генерального прокурора до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про чергові факти порушення законів і звичаїв війни під час збройного конфлікту на сході України (ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що ватажками незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, починаючи з 2014 року, масово застосовується практика вербування і залучення неповнолітніх з тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей до участі в бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань.

Відповідно до ст. 4 Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах, ратифікованого як Україною, так і РФ, держави-учасники повинні гарантувати, що особи, які не досягли 18-річного віку, не брали участі в збройних діях.

"На поточний момент вироками судів 29 неповнолітніх громадян України засуджені за участь у збройному конфлікті в складі незаконних збройних формувань", - відзначають в Офісі генпрокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram