ГоловнаПраво

Прокуратура Києва відреагувала на скасування судом рішення про арешт Богатирьової

Слідство щодо ексглави МОЗ часів Януковича триває.

Прокуратура Києва відреагувала на скасування судом рішення про арешт Богатирьової
Фото: Макс Левин

Повторне складання та вручення повідомлення про підозру колишньому віцепрем'єр-міністру - міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій законом не передбачено, а слідство щодо неї триває.

Про це пресслужба прокуратури міста Києва повідомила в оприлюдненому 5 червня коментарі з приводу повідомлення про те, що ВАКС скасував запобіжний захід Богатирьової через невручення їй підозри.

"Співробітниками прокуратури Києва не складалося нове повідомлення про підозру колишньому віцепрем'єр-міністру України - міністру охорони здоров'я, оскільки чинними нормами КПК України не передбачено повторне складання та вручення ідентичного повідомлення про підозру, яке раніше вже було вручено підозрюваній", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що 28 серпня 2019 року Печерським районним судом міста Києва щодо підозрюваної Богатирьової було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з визначенням застави в розмірі 6 млн грн, які 29 серпня 2019 року внесено.

Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Нагадаємо, 27 серпня минулого року Богатирьова повернулася в Україну після того, як Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити проти неї справу. Їй ставили розтрату 63,5 млн грн під час закупівлі в 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у "Індару".

28 серпня Печерський районний суд Києва постановив заарештувати Богатирьову на 60 днів з альтернативою застави 6 млн гривень. 29 серпня депутат ОТЗЖ Вадим Новинський вніс за неї заставу, і вона вийшла з СІЗО.

4 червня 2020 Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні клопотання про застосування до ексглави МОЗ часів Януковича Раїси Богатирьової запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram