ГоловнаСвіт

У Польщі затримали рекордну партію кокаїну вартістю €670 млн

Наркотики були заховані в замороженій м'якоті ананасів.

У Польщі затримали рекордну партію кокаїну вартістю €670 млн
Фото: premier.gov.pl

Центральне слідче управління поліції Польщі та прикордонники попередили контрабанду рекордної кількості кокаїну, пише "Радіо Польща" з посиланням на прем'єр-міністра Матеуша Моравецького. Як заявив глава уряду, роздрібну вартість 3,2 тонни наркотиків оцінюють в 3 мільярди злотих, тобто близько 670 мільйонів євро.

Прем'єр-міністр заявив, що, попри епідемію коронавірусу, наркоторговці продовжують свою діяльність, а в результаті вживання наркотиків гинуть молоді люди.

"Завдяки роботі Центрального слідчого управління поліції і Прикордонної служби вдалося запобігти контрабанді наркотиків на рекордну для Польщі суму. До того ж, варто підкреслити, що наркотики були доставлені з Еквадору в Гамбург, Німеччину, а тамтешнім службам не вдалося виявити заборонені речовини", – сказав глава уряду.

Наркотики були заховані в замороженій м'якоті ананасів.

Правоохоронці дізналися, що в одному зі складських приміщень зберігаються 144 металеві бочки об'ємом 250 кілограмів з ананасами. Товар був доставлений на замовлення однієї з компаній у період з 16 листопада до 13 грудня 2019 року спочатку морським шляхом у порт Гамбурга, потім автомобільним транспортом до Гдині.

Польські правоохоронці оглянули бочки рентгенівським апаратом, після чого було прийнято рішення про затримання товару. Згідно з висновками експертизи, у бочках знаходилося більш як 3,2 тонни речовини з вмістом кокаїну.

Нагадаємо, у серпні 2019 року в порту Гамбурга правоохоронці вилучили найбільшу в історії Німеччини партію кокаїну вагою 4,5 тонни, яку оцінили в один мільярд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram