ГоловнаСвіт

Німеччина рекомендує громадянам не їздити в Україну до кінця літа

Застереження від поїздок також діє щодо 160 країн.

Німеччина рекомендує громадянам не їздити в Україну до кінця літа
Фото: EPA/UPG

Уряд Німеччини на тлі пандемії коронавірусу SARS-CoV-2 рекомендував відмовитися від поїздок в Україну, Росію, Білорусь і ще понад 160 країн за межами Європейського Союзу до кінця літа.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з рішенням уряду, термін дії відповідного застереження продовжено до 31 серпня.

Відзначають, що можливі винятки для країн, де обмежувальні заходи призвели до значного стримування коронавірусу. При цьому будуть враховуватися статистика щодо інфікованих, ефективність системи охорони здоров'я, правила гігієни, можливості репатріації та заходи безпеки для туристів.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас уперше закликав громадян утриматися від поїздок за кордон 17 травня. Йшлося про поїздки в близько 200 країн світу, що стало безпрецедентним кроком. До цього часу МЗС ФРН оприлюднювало відповідні застереження лише в окремих випадках - у разі загрози для життя і здоров'я громадян.

Минулого тижня уряд ФРН скасував застереження щодо 31 європейської країни, в тому числі 26 країн ЄС, Великобританії, а також Ісландії, Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейну. Для 29 з цих держав застереження скасовується з 15 червня, а для Іспанії і Норвегії - пізніше, оскільки в цих країнах усе ще діють обмеження на в'їзд.

Нагадаємо, 16 травня Німеччина частково відкрила кордон з трьома країнами та повністю - з Люксембургом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram