ГоловнаСвіт

Конгрес США затвердив 250 млн військової допомоги Україні

Частину коштів нададуть Військово-морським силам.

Конгрес США затвердив 250 млн військової допомоги Україні
Фото: kestan.com

Сьогодні, 11 червня, Конгрес США затвердив пакет допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 млн доларів за програмою "Ініціатива сприяння безпеки України" (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Цей пакет передбачає надання Україні, серед іншого, засобів контрбатарейної боротьби, транспорту, медичного обладнання, підготовку підрозділів ЗСУ. Також значну частину допомоги направлять на посилення українських Військово-морським силам в умовах агресивної поведінки Росії в акваторіях Чорного та Азовського морів.

"Міністерство оборони та Збройні Сили України щиро вдячні американським партнерам за послідовну підтримку реформ в Україні та зміцнення обороноздатності нашої країни в умовах російської агресії. Реформа сектора безпеки й оборони, наближення його до стандартів НАТО та досягнення максимальної сумісності зі збройними силами країн Альянсу залишаються одним із головних пріоритетів уряду України", – підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США виділять Україні $125 млн військової допомоги за успіхи в реформах.

У серпні 2019 року президент США Дональд Трамп доручив переглянути програму фінансування України в області безпеки, щоби переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів. Через місяць Адміністрація США зняла блокування 250 млн доларів, призначених для України.

У лютому 2020 року заступник міністра оборони США, який був проти затримки військової допомоги Україні, пішов у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram