ГоловнаПолітика

Омбудсманка розкритикувала дитячого омбудсмена

Денісовій не сподобався пост з геями і ґвалтівниками в одному ряду.

Омбудсманка розкритикувала дитячого омбудсмена

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звинуватила Уповноваженого президента України з прав дитини Миколу Кулебу у використанні мови ворожнечі стосовно представників ЛГБТ.

Про це повідомив Офіс омбудсмана.

"28 травня Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив повідомлення, в якому він фактично порівнює ЛГБТ-сім'ї з ґвалтівниками і називає їх однією із загроз сурогатного материнства. На думку Уповноваженої [Денісової], вказане висловлювання стосовно представників ЛГБТ-спільноти є проявом мови ворожнечі, адже сприяє посиленню упередженого ставлення до зазначеної категорії громадян і порушує їхнє право на повагу честі та гідності", - заявила пресслужба Денісової.

Сам Кулеба заявив, що його пост стосувався тільки сурогатного материнства і не мав на увазі дискримінацію ЛГБТ.

"Відповідно до законодавства України, скористатися послугами сурогатного материнства в Україні можуть чоловік і жінка, відповідно до Сімейного кодексу України - це чоловік і жінка, шлюб яких зареєстрований в органі державної реєстрації актів цивільного стану. І тому ті особи, які не мають відповідного свідоцтва, йдуть на обман, щоб отримати дитину. Вони створюють фіктивні шлюби, підробляють документи, йдуть на інші «схеми», щоб отримати дитину в незаконний спосіб. При цьому вони порушують законодавство України, як і законодавство тих країн, куди вивозять дитину. І Україна не має доступу до достовірної інформації про всіх осіб, хто користується послугами сурогатного материнства, і про подальшу долю дітей. Тут є безліч маніпуляцій і порушень, про які заявляють і представники посольств іноземних держав в Україні", - написав він у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram