ГоловнаСуспільствоЖиття

"КиївПрайд" під захистом поліції провів акцію проти поліцейського свавілля

Затримано вісьмох осіб, які намагалися перешкодити мітингу.

Фото: Макс Требухов

Кілька десятків людей у п'ятницю провели біля Кабінету Міністрів мітинг проти поліцейського свавілля.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, акцію організувала громадська організація "КиївПрайд" спільно з Центром громадянських свобод і Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

"Поліція повинна асоціюватися з правами людини, а для цього вона повинна їх захищати, а не порушувати", - заявили учасники акції. Вони закликали провести реформу поліції; розслідувати всі напади, в тому числі на активістів і журналістів; а також до діалогу поліції з суспільством.

Акція під підвищеною охороною з присутністю великої кількості поліції.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Пресслужба поліції повідомила, що під час акції затримали вісьмох осіб з газовими балончиками і ножами, які намагалися перешкодити її проведенню.

"Поліцейські проводили превентивні заходи стосовно підозрілих і агресивно налаштованих осіб, які не є учасниками цієї громадської організації. У таких осіб працівники поліції провели поверхневий огляд і вилучили кілька газових балончиків і складані ножі. Вісьмох агресивно налаштованих молодих людей, які намагалися своїми діями перешкоджати проведенню заходів, затримали. Зараз з ними спілкуються поліцейські і встановлюють усі обставини і мотиви такої поведінки".

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, це вже друга акція, пов'язана зі зґвалтуванням жінки у відділку поліції Кагарлика. Вранці близько 500 людей прийшли під будівлю Верховної Ради з вимогою звільнити міністра Арсена Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram