ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко анонсував обмеження на вхід у метро

"Ризик заразитися в транспорті - збільшується".

Кличко анонсував обмеження на вхід у метро
Фото: EPA/UPG

У Києві щодня збільшується кількість людей, які користуються громадським транспортом - як наземним, так і метро. Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Збільшився за останні дні пасажиропотік у метро. Він уже становить майже 800 тис. пасажирів щодня. Нагадаю, спочатку, після відновлення роботи, метро перевозило в середньому до 500 тис. осіб. Тобто ризик заразитися в транспорті - збільшується", - зазначив Кличко.

За словами мера, щоб не допускати великого скупчення людей, у метро в години пік обмежують вхід на деякі станції.

"Не закривають, а обмежують - коли станція працює на одні або двоє дверей на вхід... На сьогодні кількість пасажирів збільшилася на п'яти станціях метрополітену. Тому вони під особливим контролем. Це станції «Житомирська», «Святошин», «Чернігівська», «Лісова» та «Почайна». Саме на них зростає пасажиропотік в останні дні", - зазначив Кличко.

Також, за його словами, збільшився і пасажиропотік у наземному транспорті.

"Якщо в перші дні після відновлення роботи наземний громадський транспорт перевозив не більш ніж 200 тис. пасажирів, то, наприклад, учора ця цифра становила 575 тис. осіб. Щодня на маршрути виходять 350 автобусів, майже 330 тролейбусів і понад 260 трамваїв комунального підприємства «Київпастранс». Працюють і приватні перевізники", - розповів Кличко.

За його словами, працівники транспорту відзначають, що пасажири "починають розслаблятися" - не всі заходять у масках, або знімають їх.

"Я закликаю всіх: по-перше, користуватися громадським транспортом тільки в разі потреби. І друге - не нехтувати правилами! Інакше це призведе до сплеску захворювання і повернення до обмежень! Пам'ятайте про це", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною обстановкою можуть знімати обмеження, а інші - ні. За даними Міністерства охорони здоров'я на 22 травня, Київ і ще кілька українських регіонів не відповідали умовам для пом'якшення карантину. Проте в суботу, 23 травня, в Києві відновили роботу наземного транспорту, а з 25 травня - роботу метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram