ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області затримали сімох учасників банди поліцейських

Вони змушували громадян скоювати злочини і притягували їх до кримінальної відповідальності заради статистики.

У Дніпропетровській області затримали сімох учасників банди поліцейських

Силовики припинили протиправну діяльність злочинної організації під керівництвом начальника одного з міськвідділів Нацполіції Дніпропетровської області.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Київської області.

За попередньою версією слідства, керівник відділу поліції спільно з підлеглими вирішили штучно наростити показники оперативно-розшукової діяльності. Для цього вони фальсифікували матеріали кримінальних справ.

Упродовж 2019-2020 років правоохоронці змушували громадян скоювати злочини (крадіжки, збут наркотичних засобів, зброї та ін.), залякуючи і катуючи їх. За вчинення злочинів поліцейські давали постраждалим гроші та наркотичні речовини. Надалі притягували їх до кримінальної відповідальності.

Під час проведення більш ніж 20 обшуків напередодні співробітники СБУ вилучили матеріали фальсифікованих кримінальних проваджень, засоби тортур і інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263 і ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу, правоохоронці затримали сімох учасників злочинної організації: начальника та заступника Павлоградського відділу Нацполіції в Дніпропетровській області, начальника сектора цього ж відділу поліції і 4 оперативних працівників.

Фото: kobl.gp.gov.ua

У Голосіївський районний суд міста Києва подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Фото: kobl.gp.gov.ua

Викриття злочинної діяльності здійснювалося в координації ГУ БКОЗ та ГУ СБ Служби безпеки України спільно зі співробітниками ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Нагадаємо, на засіданні 4 червня Верховна Рада включила в Кримінальний кодекс поняття "вор в законі" та "сходка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram