ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада втретє за пів року перевірить телеканал "Прямий"

Цього разу перевірка призначена через слова "срака" і "гівно".

Нацрада втретє за пів року перевірить телеканал "Прямий"
Фото: gordonua.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телевізійного каналу "Прямий".

Про це повідомляє "Детектор Медіа".

Підставою стали результати моніторингу за 1, 2 і 3 травня. У ці дні на каналі транслювали в прямому ефірі і в повторі передачу "Ехо України" з ведучим Матвієм Ганапольським. Відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич заявив, що в передачі було зафіксовано використання ненормативної лексики, а вона транслювалася в доступний для дітей час.

Член Нацради Олександр Ілляшенко зазначив, що в проєкті рішення як приклади ненормативної лексики наведені два слова: "срака" і "гівно".

"У мене є великі сумніви, що це тягне на будь-яку санкцію", - зазначив він і попросив юристів оцінити, чи є тут порушення.

Представниця юридичного управління Нацради сказала, що управління підтримує перевірку, "тому що ці висловлювання можуть нашкодити неповнолітнім, і ці слова були сказані саме ведучим, а не гостем".

В результаті семеро членів Нацради підтримали проведення перевірки телеканалу, утримався лише Ілляшенко.

"Зазначимо, що слова "срака" і "гівно є літературними, вони є в "Словнику української мови" під редакцією Бориса Грінченка", - пише "Детектор Медіа".

Нагадаємо, для телеканалу "Прямий" це вже третя перевірка за пів року. Так, 9 січня Нацрада вирішила перевірити телеканал через образи президента Володимира Зеленського з боку ведучого Сергія Пояркова. Результати перевірки наразі не повідомлялися.

9 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку через трансляцію передачі "Вата-шоу", яка триває вже другий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram