ГоловнаСуспільствоЖиття

В учасників перестрілки в Броварах провели обшуки

Вилучено рушниці, карабіни, пістолети, ножі, амуніцію для особистого захисту, речі, в які, ймовірно, були одягнені особи під час стрілянини, а також "чорнові" записи.

В учасників перестрілки в Броварах провели обшуки
Фото: mvs.gov.ua

Поліцейські провели санкціоновані обшуки в будинках учасників перестрілки в Броварах.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"Сьогодні, 4 червня, співробітники Управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції, Броварського відділу поліції, Броварської місцевої прокуратури за участю підрозділу поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцями можливого знаходження співорганізатора і учасників збройного конфлікту в Броварах", – йдеться в повідомленні.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили рушниці, карабіни, пістолети, ножі, амуніцію для особистого захисту, речі, у які, ймовірно, були одягнені особи під час стрілянини, а також "чорнові" записи.

Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці продовжують вживати заходи щодо затримання всіх осіб, які брали участь у перестрілці. Проводиться досудове розслідування в кримінальних провадженнях, порушених за ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 та за ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, вранці 29 травня на вулицях Броварів біля Києва сталася перестрілка, з травматичної зброї було поранено трьох людей. У бійці зі стріляниною брали участь 67 осіб. Причина інциденту – конфлікт через розподіл пасажиропотоку між перевізниками.

До розборок залучили співробітників приватної охоронної фірми з Вінниці й місцевих "тітушок". За даними слідства, учасникам конфлікту з Вінниці обіцяли по 800 гривень у день.

Спочатку слідчі порушили три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї; умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю. Пізніше дії учасників перестрілки в Броварах додатково кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб.

Глава МВС Арсен Аваков обіцяв жорстоко покарати винуватців перестрілки.

1 червня суд відправив під варту 20 учасників перестрілки в Броварах, двом особам суд заочно оголосив про підозру.

3 червня вісьмох учасників перестрілки, зокрема одного з організаторів, заарештували без права застави. Одного суд заарештував із заставою в 630 тис. гривень, ще одного – відправив під цілодобовий домашній арешт. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram