ГоловнаСуспільствоЖиття

Фонд Порошенка безкоштовно протестує вінницьких медиків і вчителів на антитіла до коронавірусу

У місто доставили 10 ІФА-тестів.

Фонд Порошенка безкоштовно протестує вінницьких медиків і вчителів на антитіла до коронавірусу

5 тисяч високоточних ІФА-тестів для визначення антитіл до коронавірусу швейцарської фірми Roche передав п'ятий експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Вінницький міський лікувально-діагностичний центр. Порошенко підкреслив, що вінницькі медпрацівники і вчителі будуть протестовані безкоштовно. Для цього Фонд Порошенка планує всього передати в місто 10 тисяч ІФА-тестів.

«Перш за все мета мого приїзду - подякувати лікарям. Сьогодні вони стоять на передньому краї боротьби за здоров'я українців під час пандемії. З ризиком для життя вони йдуть в бій так само, як йдуть в бій наші воїни. На сьогоднішній день лікарі потребують захисту. За останні 24 години більш як сотня лікарів захворіли на коронавірус по країні. Чому це відбувається? Чому відсоток лікарів, які захворіли в Україні, набагато вищий, ніж в країнах світу? Тому що лікарі йдуть в бій незахищеними", - зазначив Петро Порошенко.

Він зазначив, що для захисту медпрацівників були закуплені і оперативно доставлені в Україну 130 000 костюмів високої якості. «11610 костюмів отримала Вінницька область від нашого Фонду, від Рошен. Я думаю, що це врятувало життя багатьох і пацієнтів, і лікарів. Вінницька область отримала і сучасні цифрові пересувні рентген-апарати для точної діагностики», - повідомив експрезидент.

Він також зазначив, що загалом Фондом Порошенка відновлено і закуплено нових 48 апаратів ШВЛ, придбано понад 3 тисячі пульсоксиметрів, антивірусні окуляри, маски, значну частину яких також отримала Вінницька область.

«Але якщо запитати: які найбільш ефективні засоби протидії пандемії коронавірусу, глава ВООЗ сказав, що це три речі. Перше - це тести, друге - це тести, і третє - це тести», - зазначає Петро Порошенко

Петро Порошенко також повідомив, що керівництво Вінницького центру вийшло з ініціативою безкоштовно протестувати всіх медпрацівників області, а також педагогів.

«Головний лікар Центру вийшов з ініціативою на Фонд, щоб надати ту кількість тестів, які дозволять зробити тестування всіх без винятку медичних працівників Вінницької області. В середньому кожна лабораторія отримає від 200 до 1000 тестів. Для того, щоб була реалізована така ініціатива, нами було прийнято рішення, що Центр отримає загалом 10 000 тестів. Для того, щоб всі лікарі Вінницької області, всі медичні працівники мали можливість безкоштовно пройти тестування. У нас чітко розплановано. Ми домовилися, тут будуть і пацієнти, які потребують особливої уваги. В першу чергу діти. І вінницькі педагоги, сьогодні також після пом'якшення карантину зможуть спілкуватися, і ця програма спільними зусиллями буде реалізована. Лабораторія в Центрі є, якість є», - підкреслив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram