ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсмен пообіцяла захистити персональні дані українців

В Україні запустили просвітницький серіал "Персональні дані".

Омбудсмен пообіцяла захистити персональні дані українців
Фото: Макс Левин

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова взяла участь у презентації освітнього серіалу "Персональні дані", під час якої був анонсований запуск нової соціальної реклами про захист персональних даних.

Про це повідомив Офіс омбудсмена.

"Для всіх важливо знати, що таке персональні дані, підстави для їх обробки, права у сфері персональних даних і куди звертатися у разі порушення таких прав у зазначеній сфері", - зазначила Людмила Денісова.

Крім того, Людмила Денісова і віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

анонсували запуск нової соціальної реклами на провідних телеканалах та інших інформаційних майданчиках, яка також буде спрямована на інформування громадян України щодо своїх прав у сфері захисту персональних даних.

Освітній серіал "Персональні дані" з'явився завдяки співпраці Офісу омбудсмена, Міністерства цифрової трансформації, Програми розвитку ООН в Україні та ГО PrivacyHub.

Омбудсмен також заявила, що потрібно провести просвітницькі заходи для громадян, використовуючи матеріали з цього серіалу, і максимально його поширити.

"Просвітницька діяльність-стратегічний напрям роботи Уповноваженого ВРУ з прав людини. Підвищення обізнаності - це захист самої людини від того свавілля, яке зараз відбувається у сфері захисту персональних даних. Ми також проводимо велику роботу, щоб виявити і притягнути до відповідальності тих, хто поширює такі дані. Але дуже важливо, щоб людина знала свої права", - наголосила Людмила Денісова.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини висловила сподівання, що разом з партнерами будуть реалізовуватися нові проєкти з підвищення обізнаності громадян про права у сфері захисту персональних даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram