ГоловнаСуспільствоЖиття

З 10 червня зможуть відновити роботу готелі та санаторії, - головний санлікар

"Відсьогодні постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення".

З 10 червня зможуть відновити роботу готелі та санаторії, - головний санлікар
Виктор Ляшко
Фото: Макс Левин

У разі позитивної динаміки поширення коронавірусу COVID-19, з 10 червня в областях України зможуть відкритися готелі та санаторії.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"У Хмельницькій області відбулася зустріч з туристичним бізнесом. Постановою Кабінету Міністрів про введення адаптивного карантину передбачено: за умови досягнення критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття установ розміщення, що означає: крім готелів, можна буде відкривати і санаторії, а також інші місця для відпочинку. Зараз ми маємо тільки відкриті міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом. Відсьогодні постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення - внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більш ніж 10 осіб", - сказав він.

Ляшко також повідомив, що туристичний бізнес звернувся до президента.

"Це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засіданні Кабміну, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони переважно їздять автобусами, і ті мають до 50 пасажирських місць. Зможемо ініціювати чергове пом'якшення (карантину) для розвитку внутрішнього туризму", - зазначив головний санлікар України.

Нагадаємо, за добу в Україні підтвердили 553 нові випадки захворювання на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram