ГоловнаСуспільствоЖиття

Режим надзвичайної ситуації запровадили в Харківській області

Рішення діє з суботи, 21 березня.

Режим надзвичайної ситуації запровадили в Харківській області
Фото: kh.vgorode.ua

У Харківській області ввели режим надзвичайної ситуації. Про це заявив голова Харківської ОДА Олексій Кучер під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"З урахуванням того, що у нас ситуація в регіоні ускладнюється, з урахуванням того, що у мешканки міста Харкова все ж зафіксовано і підтверджено випадок коронавірусу, ввести сьогодні надзвичайну ситуацію в регіоні", - сказав Кучер.

Громадський транспорт поки не зупиняється.

"На сьогоднішній день нічого не змінюється. Надзвичайна ситуація регіональна дозволяє, наприклад, не порушуючи конституційних прав, свобод людей, прийняти управлінські рішення фактично в ручному режимі і досить швидко. Наприклад, ми можемо перекрити кордони для того, щоб з інших областей, в яких зафіксовано більше уражень коронавірусом, не пускати людей", - зазначив Кучер.

Станом на 21 березня, в Харківській області зафіксовано один випадок коронавірусу. COVID-19 діагностували у 37-річної дружини заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача. Вона повернулася 11 березня з Франції і перебуває в самоізоляції на території Київської області.

У п'ятницю її чоловіка госпіталізували з нездужанням. За словами прессекретаря Скоробагача, він здав декілька тестів на COVID-19, поки всі негативні.

Раніше режим НС ввели в Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Тернопільській та Київській областях, а також в Києві.

У п'ятницю прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував введення надзвичайної ситуації у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram