ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ: маски не захищають від вірусу, але в магазині надягати потрібно

Носіння маски знижує можливість інфікування інших людей.

МОЗ: маски не захищають від вірусу, але в магазині надягати потрібно
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко підтвердив, що медичні маски не захищають від коронавірусу, але в публічних місцях їх все одно потрібно надягати.

Про це він сказав на недільному брифінгу в Міністерстві охорони здоров'я.

"Хірургічна маска не захищає нас від можливого інфікування хворобами, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Водночас, коли вводиться карантин на території всієї держави, ми всі стаємо потенційно інфікованими. Тому коли вас просять надягати маску на вході в громадський транспорт, громадські будівлі, це свідчить тільки про одне: ми цим захищаємо не вас, а захищаємо від вас тих людей, які перебувають в приміщенні. Тому, надягаючи маску в цей конкретний момент, ми знижуємо можливість інфікування людей, які працюють в державних структурах і які зобов'язані виходити на роботу, щоб забезпечити життєдіяльність нашої країни", - сказав Ляшко.

Він додав, що респіратори з підвищеним класом захисту рекомендують носити тільки лікарям під час контакту з коронавірусним пацієнтом.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 медичні маски в Україні стали популярнішим контрабандним товаром, ніж сигарети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram