ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ємець співробітнику МОЗ: "Як звати? Чому без маски?"

Із завтрашнього дня всі співробітники міністерства повинні бути в масках.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець сьогодні провів нараду для співробітників, на якій оголосив, що з завтрашнього дня вони повинні приходити на роботу в масках.

При цьому, не чекаючи завтрашнього дня, він пред'явив одному зі співробітників претензію за те, що той не в масці.

Відео виступу Ємця є в розпорядженні LB.ua.

"Ми ж не знаємо ... у нас немає поки тестів, щоб усіх вас перевірити на наявність цього вірусу. Тому одягніть маску і не заразитеся, - далі Ємець звертається до одного зі співробітників в залі. - Як ваше прізвище? Гілка? Стрілка? Стрілка. Як звати? Чому ви без маски?".

Далі між співробітником і Ємцем сталася перепалка на тему того, чи захистить маска від хвороби. Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує носити маску тільки тим, у кого є ознаки інфекції, тому що здорову людину маска не захищає від інфікування. Таку ж інформацію поширює і очолюване міністерство.

Вона не захищає його, але захищає мене. Зрозуміло чи ні? Як хірург, я розумію, що говорю. Причому, кардіохірург. Тому. Якщо… доктор Ляшко... в нас буде зараз, так? Дискусії, то не зі мною. Ви доктор чи ні? Ні, не доктор. Виконуйте, будь ласка, те, що говорить державний санітарний лікар України. І так ми будемо працювати з завтрашнього дня. Ніяких питань до мене, в мене нема часу на це. Виконуйте те, що я вам сказав".

Свій виступ міністр закінчив словами: "А якщо ви заразили вашого сусіда зліва, ви будете за це відповідати. Я вам бажаю здоров'я і щастя".

Нагадаємо, в Україні сьогодні існує великий дефіцит медичних масок. Знайти їх в аптеках дуже складно, а в інтернеті перекупники пропонують з накруткою ціни. Наприклад, коробку з 30 одноразових хірургічних масок зараз можна купити в середньому за 600 грн. Лікарі радять тим, хто все ж носить маску, міняти її кожні 30 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram