ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Музиканта Харчишина перевірили на коронавірус після поїздки в Італію

Тест виявився негативним, але в нього виявили запалення легенів.

Музиканта Харчишина перевірили на коронавірус після поїздки в Італію
Валерий Харчишин
Фото: Валерий Харчишин / Facebook

Фронтмен гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин запідозрив у себе коронавірус, оскільки нещодавно повернувся з Італії й у нього з'явилися симптоми інфекції.

Про це він повідомив у фейсбуці. Музикант також опублікував фото з лікарні.

"Я один з тих, хто опинився в групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії, і згодом відчув усі симптоми вірусу, описаного в анамнезі COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою,  рекомендовано звернувся у швидку", - поділився Харчишин.

За його словами, швидка з передмістя Києва доправила його в лікарню міста Біла Церква.

"Тест мені все ж зробили в неділю (потрапив у п'ятницю) в спецлабораторії Києва. Він показав негативний результат, але, згідно з рентгеном, у мене виявили односторонню пневмонію, яка дозволила мені залишити бокс N1 з прекрасним видом на білу церкву в Білій Церкві і протягом двох годин через неймовірні корки любителів туалетного паперу, фаршированою гречкою, я буду добиратися до найближчої київської лікарні, щоб лікувати свою пневмонію... у приватній клініці ", - повідомив музикант.

Він також зазначив, що час триденного перебування в Білій Церкві жодного нового "хворого" в лікарню не привезли.

Нагадаємо, в Італії з 12 березня введено безпрецедентні обмежувальні заходи через коронавірус. Закрито всі магазини, крім продовольчих і аптек, не працюють бари, ресторани, перукарні і більшість офісів. Школи, спортивні зали, нічні клуби та інші розважальні заклади по всій країні були закриті ще раніше.

15 березня Україна евакуювала 125 своїх громадян з Італії. Це перший борт, який евакуював українців, які втратили можливість повернутися на батьківщину через закриття кордонів між країнами Європи. Повідомлялося, що коронавірусу в них не виявили, але всі вирушили на самоізоляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram