ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ляшко про контроль кількості пасажирів у транспорті: "Поліція готова підключатися"

Обов'язок за дотриманням обмежень покладено на водіїв.

Ляшко про контроль кількості пасажирів у транспорті: "Поліція готова підключатися"
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що контроль за кількістю пасажирів у громадському транспорті покладається на водіїв.

Якщо пасажири не будуть слухатися водія, він може викликати поліцію. Про це Ляшко повідомив на брифінгу про ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні.

"Як буде контролюватися максимальна кількість пасажирів у маршрутках, тролейбусах, автобусах і трамваях? У першу чергу, це обов'язок водія. Надалі, якщо не будуть слухатися водія, він має право викликати поліцію, з поліцією проводять інструктаж, вона готова підключатися. Плюс поліція обіцяє забезпечити в топових місцях розміщення своїх патрульних, щоб забезпечити там правопорядок і щоб не виникало проблем", - пояснив він.

За словами Ляшка, питання про продовження карантину буде вирішуватися з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні, її країнах-сусідах та Європейському Союзі.

"Оскільки заходи, яких ми вживаємо, є превентивними. Про можливість продовження карантину ми в Міністерстві охорони здоров'я будемо думати ближче до дати завершення поточного карантину", - зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в ніч на 17 березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. З 18 березня по 3 квітня введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Також вводиться заборона на роботу метрополітенів - у Києві метро закриється о 23:00 17 березня. Також заборонено перевезення більш ніж 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах і автомобільному транспорті, в автобусах, що виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram